Online bingo spelen – Goedpoker

Online bingo spelen - Goedpoker

Het bingospel

De basis achter bingo is heel simpel. Het spel wordt gespeeld met 75 getallen. Spelers hebben een kaart met 24 verschillende getallen. Een voor een worden de 75 getallen getrokken. Als een getrokken getal overeenkomt met een getal op de kaart, wordt dat getal weggestreept op de kaart. Uiteindelijk is het de bedoeling om alle getallen weg te strepen, maar vaak zijn er ook prijzen voor afgestreepte horizontale, verticale of diagonale lijnen.

Om mee te spelen, koop je een (maar vaak meerdere) kaarten. De winsten worden berekend als vermenigvuldiger van je inzet. Een goedkope kaart levert dus lagere geldprijzen op dan als je meer betaalt voor een kaart. Bij online bingo worden getallen vaak automatisch afgestreept, maar als je bingo in het echt speelt, zie je spelers soms driftig stempelen op meerdere kaarten tegelijk.

Bingo regels

De bingokaart is niet zomaar een kaart met getallen, er zit een duidelijke structuur achter de manier waarop de getallen zijn geordend. Bovenaan de kaart staan de letters BINGO, met daaronder steeds een kolom getallen.

Iedere kolom heeft vier of vijf getallen uit vijftien mogelijkheden: B heeft 1-15, I heeft 16-30, N heeft 31-45, G heeft 46-60 en de O heeft 61-75. Het middelste vakje in een bingokaart is weggestreept. De middelste kolom heeft dus vier getallen, net als de middelste rij. Ook beide diagonale lijnen zijn hierdoor makkelijker te maken.

Naast de klassieke bingo met 75 getallen zijn er ook versies met 80 of 90 getallen, waarbij dus één of drie getallen bij iedere rij worden gevoegd. Qua spelverloop zit er geen verschil tussen de bingoversies, maar hoe meer getallen mogelijk zijn, hoe langer het spel gemiddeld zal duren. Er worden steeds balletjes getrokken totdat er iemand wint.

Hierdoor verschilt bingo ook van keno, een vergelijkbaar spel. Bij keno kopen spelers ook een kaart en worden ook getallen getrokken, maar kiezen ze zelf met welke (en hoeveel) getallen ze spelen. Er worden meestal 20 van 80 balletjes getrokken. Hoe meer getallen spelers goed hebben, hoe hoger de winst.

Online bingo

Waar bingo vroeger in kleine zaaltjes van buurthuizen, bejaardentehuizen en kantines gespeeld werd, wordt online bingo steeds populairder. Allereerst komt dat natuurlijk door het gemak, want je speelt op ieder mogelijk moment van de dag met meerdere kaarten tegelijk. Daarnaast zorgt online bingo ook voor allerlei extra’s die normaal gesproken te ingewikkeld zijn om uit te voeren.

Denk bijvoorbeeld aan speciale bonusspelletjes waarbij je meer prijzen kunt winnen. In het populaire Fluffy Favourites Bingo zijn er drie arcadespelletjes die verschillende prijzen opleveren. Dit zorgt voor een extra moment van spanning na het gewone bingospel.

Author: Jeffrey Ross